Uskallus kokeilla. Opettajan ammattitaito ja kyky inspiroida ja kannustaa hyvin pehmeällä ja kunnioittavalla tavalla, niin että jotakin uutta pääsi minussa esiin. Löysin uusia kiinnostuksen kohteita, kuten värit, joita olen aikaisemmin vältellyt. Piirtäminen avautui minulle uudella tavalla. Kurssin rentous mahdollisti sen, että uskalsin kokeilla uusia taitoja rauhassa ilman suorituspaineita.
— Teatterikorkeakoulun maisteriopiskelija, 2017, Ruumiinkuvia-kurssi

"I found a drawer inside of me and it gave me a lot of self-confidence"

"Opin pedagogisesti tilan antamisesta, dialogisuudesta, teknillisesti opin paljon piirtämisestä, valosta ja varjosta"

"Kurssi oli monella tapaa loistava. Suurin anti oli se, että löysin piirtäjänä uutta rentoutta ja uskallusta. Pystyin purkamaan jotakin osaa itsekriittisyydestä ja varovaisuudesta jota minulla on ollut paljon. Opin myös uusia taitoja."

I think I learned to enjoy drawing again after many years of somewhat goal orientated way of doing it. I have never had as strong will to draw as I had during this course. I realised that I am doing it primarly for myself and it is a tool to observe the world and myself and what happens in between.
— Teatterikorkeakoulun maisteriopiskelija, 2017, Ruumiinkuvia-kurssi"Teacher managed to create a breathing space for creation."


"Lähdin Ruumiinkuva-kurssille etsimään vapautta, uskallusta ja keveyttä keholliseen työskentelyyn. Etsivä löytää. Sen sain, mitä hain. 
Elinan tapa ohjata oli kannustava, erilaisuutta arvostava, iloa tuova ja yhteisyyttä lisäävä. Sanalla sanoaen vapauttava. Jotenkin koin pääseväni kiinni omaan prosessiini, jossa lopputulos ei ollutkaan niin merkittävä kuin prosessi sinänsä. Tämä kokemus innosti minua maalaamaan myös kotona. Syntyi halu kehittyä.Erilaiset mallit toivat kukin mukanaan uutta ulottuvuutta ja rohkaistumisen mahdollisuutta. "


"Vapaus ja rento ilmapiiri auttoivat omalta osaltaan paljon. 
Se että katselmus pidettiin vasta viimeisellä kerralla ja että sille oli koko se aika, antoi aivan uuden ulottuvuuden, persoonallisen syvyyden ja mielekkyyden ryhmämme työlle.Mulle avautui ihan uudet tuulet siitä, että miten kuvataide voi linkittyä kehollisuuteen tai oikeastaan olla sitä, kehollista."

"Uskallan tuntea enemmän materiaaleja, joita käytän." 

"Ryhmä oli myös oiva osoitus siitä, erilaisuus on suuri rikkaus kaikille.Tärkein anti: nopeus ja vapautunut rento leikillinen ote piirtämiseen. Alkuun liikkuvan ihmisen piirtämisessä. Alkuun omakuvan piirtämisessä. Alkuun värien käytössä. (Näitä kaikkia harjoittelin runsaasti myös kotonani kehitystehtävänäni.) Odotukseni ylittyivät. Katselmuskerta kruunasi kaiken!Liikkuvan mallin liike ja rytmit antoivat varmasti jälkeä myös töille." 

"Kurssin ohjelma oli hienosti koottu ja monipuolinen. 
Olen iloinen, kun uskalsin ottaa liidut käyttöön ja sain niillä aikaiseksi mieleisen työn."

"Tärkein anti = Luottamaan. Tästä eteenpäin tehden."

"Kaikki odottamani elementit toteutuivat kurssilla ja ruumiillisuus-teema toteutui sekä kuvattavan kohteen että oman ruumiillisuuden huomioimisena tekemisessä. Oli ihanaa, kun kurssi tarjosi jotain, mitä ei osannut kuvitella. Koreografin vierailu oli kiinnostava näkökulma. "

"Kaikkein parasta olivat vapauttavat harjoitteet, sekä ennen kaikkea utelias ja kannustava ja ilmapiiri, jossa oli tilaa omalle prosessille. Kiitos siitä! Oli tärkeää, että tuotoksia katsottiin yhdessä ja sai palautetta. Sain suoraan kuvallisia välineitä, joita voin mahdollisesti hyödyntää työssäni (teatteri)opettajana."

Tämä oli parasta, mitä minulle on vuosiin tapahtunut
— Koulutuksellisen työpajan palaute, 2017
Tärkein oppi ja anti oli se, että tutustuin itsessäni oleviin potentiaaleihin. Hyvää oli opettajan/opastajan läsnäolo ja ryhmärauha. Hyviä olivat myös erilaiset harjoitteet. Olin yllättynyt miten hyvältä tuntui elävämalli - työskentely näin kokemattomana. Kannustaisin aloittelijoita osallistumaan tämän tyyppisille kursseille. Inhimillistä ja humaania toimintaa.
— Muotokuva nyt-kurssi, 2019
Tärkein oppi oli heittää omat uskomukset romukoppaan. Kyllä minussa on kehityspotentiaalia ja ilmaisuvoimaa. Rohkeus kasvaa tekemällä.
— Muotokuva nyt-kurssi, 2019
Toiveeni ja tavoitteeni kurssille oli ymmärtää jotakin muodosta. Halusin myös tutkia kasvoja, joiden työstämisen olen kokenut hyvin vaikeaksi. Koin olevani kuin lapsi lähikehityksen vyöhykkeellä: ymmärsin, että voisin oivaltaa jotakin, jos saisin ohjausta, tilan (myös mielentila) ja ajan, asian työstämiseen ja tutkimiseen.
Koin viikonloppuna ymmärtäneeni jotakin olennaista havaitsemisesta ja materiaalista. Pidin erittäin paljon ohjauksestasi. Annoit omille havainnnoilleni tilaa, mutta teit myös sopivia väliintuloja, jotta pääsin työskentelyssäni eteenpäin.
— Muotokuva nyt-kurssi, 2019